VISION FÖR KONSTENS HUS

 

         


                     

 Den är rättså lik andra utställningshallar jag varit i, med undantag av att väggarna inte består av väv på betong överdragen med plastfärg. Nej, väggarna ser ut att vara vitkalkade… jag är inte riktigt säker på om det verkligen är så, men hursomhelst är det något slags naturmaterial som kastar ljuset i oregelbundna banor när det reflekteras från ytan.

Golven består av klinkers som det är lätt att spola av. Ljuset kommer ovanifrån via ljusinsläpp som man ej kan se ut genom, men i vissa av de avgränsande mindre utställningssalarna kan jag se ut. Via en del av dem kan jag passera direkt ut i växthusdelen. I änden på växthuset hittar jag ett café, och då jag är i behov av att vila mig en stund slår jag mig ner och dricker en cappucino. Här sitter redan flera andra och äter napoleonbakelser. Jag har satt mig intill ett jättestort fikonträd. Är det en sengångare som hänger däruppe i grenen? Eller Konstens Hus boaorm? En katt kommer och sätter sig i mitt knä och där borta går en sköldpadda på väg mot dammen där någon flygfisk plaskar omkring. Jag blir plötsligt på väldigt gott humör.

 

Allt detta väcker upp minnen av något paradisiskt förflutet...

 

Då människor, djur och växter levde i en större ömsesidighet med varandra. Djuret inom mig börjar vakna och jag får en sådan lust att leka. Då vet jag att det kreativa flödet inom mig är påslaget. Jag har kommit till Konstens Hus för att delta i ett seminarium som ska börja kl 14. Det ska bli roligt att träffa de andra deltagarna. Undrar vilka de är? Seminarierummet jag söker ligger på andra våningen i huset. Jag går via växthusdelen tillbaka in i den stora hallen och hittar en trappa som slingrar sig uppåt. Jag håller mig i ett räcke som är upplyst inifrån.Jag passerar genom några märkliga valv eller portaler som för tankarna till 1500-talets arkitektur.